Ma - Vr: 09:00 – 17:00 | 020 – 225 98 87
Ma - Vr: 09:00 – 17:00 | 020 – 225 98 87

Materiele en immateriele schade

Vrijblijvend advies nodig van onze experts?

Bel nu: 020 – 225 98 87

RN Letselschade voor materiële en immateriële schade

Heeft u te maken met letselschade, dan is deze schade onder te verdelen in materiële en immateriële schade. Voor beide schades heeft u recht op een schadevergoeding. De specialisten van RN Letselschade verhalen deze schades op uw tegenpartij of de aansprakelijke verzekeraar. We gaan altijd voor een rechtvaardige en maximale vergoeding. Deze dienst is voor u geheel kosteloos.

Materiële schade

Materiële schade is meestal direct in geld uit te drukken. Denkt u hierbij aan kosten voor het ziekenhuis of een vermindering van uw salaris. Wij verhalen deze materiële schade die u opliep door het ongeval op de tegenpartij. Voorbeelden van materiële schade bij schadeletsel:

 • Medische kosten
  Soms is het na een ongeval nodig om een ambulance te laten uitrukken. Dit is direct een enorme schadepost. Had u nog geen gebruik gemaakt van uw eigen risico, dan zal dit nu wel moeten gebeuren. Wellicht is er sprake van een opname in het ziekenhuis. Al deze kosten worden door ons geclaimd op de tegenpartij of diens verzekeraar.
 • Aanpassingen
  Schadeletsel heeft soms ingrijpende gevolgen. Het kan nodig zijn om aanpassingen te maken in uw woning zodat u toch thuis kunt blijven wonen, Denk hierbij bijvoorbeeld aan het realiseren van een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Of aan het faciliteren van een traplift.
 • Huishoudelijke hulp
  Zijn er andere mensen nodig om u te helpen bij de huishoudelijke taken, dan vallen deze kosten ook onder de materiële schade. Het gaat hierbij om zowel klussen in en buiten het huis.
 • Minder inkomsten
  Het kan gebeuren dat uw werkgever u kort op uw salaris. Uiteraard zijn hier ook regels voor. Is dit het geval bij u, dan komt ook deze schadepost in aanmerking voor een schadevergoeding.
 • Hogere verzekeringspremies

Immateriële schade

Immateriële schade kan voor u persoonlijk nog ingrijpender zijn dan materiële schade. Emotionele pijn en verdriet is echter nooit uit te drukken in geld. Toch kunt u ook voor deze schade een claim indienen. Waaraan denken we zoal bij deze schadepost als gevolg van het letsel?

 • Pijn als gevolg van letsel
  Pijn en ongemak kunnen veel van uw levensvreugde wegnemen. Misschien slaapt u ook slecht door het opgelopen letsel.
 • Littekens
  Zeker wanneer de littekens zich bevinden op een duidelijk zichtbare plek kan dit veel verdriet veroorzaken.
 • Arbeidsongeschiktheid
  De financiële schade die u lijdt door het letsel valt onder materiële schade. Uw werk niet meer kunnen uitoefenen kan echter ook veel emotionele pijn met zich meebrengen. Denk ook aan collega’s die u voortaan misschien moet missen.
 • Veranderende relaties
  Niet iedereen zal even goed kunnen omgaan met uw letselschade. Vrienden kunnen u vergeten. Sociale contacten veranderen misschien omdat u niet meer kunt meedoen met alle activiteiten.

RN Letselschade helpt u bij het claimen van smartengeld. Deze dienst is voor u geheel kosteloos. De veroorzaker van het ongeval is totaal verantwoordelijk voor alle kosten. Uiteraard is het noodzakelijk dat de schuld erkend of officieel vastgesteld wordt. Onze schadeletsel experts begeleiden u tijdens dit traject. Laat vandaag nog uw gegevens achter op onze website. Wij bellen u zo snel mogelijk terug. We zijn werkzaam in het hele land.

Onze juristen en experts staan klaar om u vrijblijvend te adviseren.