Ma - Vr: 09:00 – 17:00 | 020 – 225 98 87
Ma - Vr: 09:00 – 17:00 | 020 – 225 98 87

Loonschade

Vrijblijvend advies nodig van onze experts?

Bel nu: 020 – 225 98 87

Loonschade bij schadeletsel

Als een van uw medewerkers een ongeluk heeft gehad met veel letsel, betekent dat ook voor u schade. Is deze persoon arbeidsongeschikt geraakt, dan heeft u direct met deze letselschade te maken. Het loon moet namelijk worden doorbetaald terwijl de persoon in kwestie geen werk verricht. Dit kan voor uw bedrijf een flinke schadepost betekenen. Uw werknemer zit ziek thuis en u bent verplicht om het loon maximaal 2 jaar door te betalen. U heeft dan te maken met loonschade. Is er echter een aansprakelijke partij aan te wijzen voor het letsel van uw werkgever, dan verandert de situatie. U heeft dan namelijk wettelijk gezien het recht om het doorbetaalde loon door te vorderen. Het is hierbij heel belangrijk wat de oorzaak is van de arbeidsongeschiktheid. In sommige gevallen is er wel aansprakelijkheid, maar geen verhaalsrecht. Gaat het bijvoorbeeld om een verkeersongeval, dan is verhaalsrecht in veel gevallen wel mogelijk.

Schade claimen bij veroorzaker

Heeft u te maken met loonschade? Wilt u proberen dit te claimen bij de veroorzaker? Neem contact op met RN Letselschade. Wij staan u op een deskundige wijze bij. Niet alle kosten van de loonschade kunnen worden verhaald. De werkgeverslasten vallen hier namelijk buiten. Er zijn 3 schadeposten die u kunt claimen. Het gaat dan om het netto loon van de werknemer, de eventuele re-integratiekosten als de werknemer terugkomt op het werk en tenslotte de aanpassingen die nodig zijn op de werkplek. Deze kosten kunt u verhalen op de veroorzaker van het ongeval. Het is voor u als werkgever zelfs mogelijk om loonschade met terugwerkende kracht te verhalen. Zijn er de laatste 5 jaar werknemers arbeidsongeschikt geraakt door een ongeval dat werd veroorzaakt door een derde? Dan kunt u de loonschade alsnog claimen. Na 5 jaar vervalt dit recht.

Snelle behandeling van uw loonschade

Heeft u te maken met loonschade? Zit een van uw werknemers al lang thuis? Misschien heeft u te maken met kosten die moeten worden betaald voor de begeleiding door de arbodienst of de HRM. Komt de werknemer in de toekomst terug en zijn er aanpassingen nodig voor de werkplek, dan kunt u nog meer kosten verwachten. Neem contact op met de professionals van RN Letselschade. In heel Nederland kunt u een beroep op ons doen. Onze specialisten berekenen voor u de hoogte van de loonschade. Wij weten precies wat op dit gebied de mogelijkheden zijn en welke kosten wel of niet kunnen worden verhaald op de veroorzaker van het ongeval. Zo nodig werken wij samen met een arbeidskundige, met fiscalisten of met een medisch adviseur. In sommige gevallen is het nodig dat de loonschade via de rechter wordt afgedwongen. Ook dan mag u vertrouwen op onze expertise. Bij ons bent u verzekerd van een goede en snelle afhandeling van de loonschade. Deze dienstverlening kost u helemaal niets. Ook de eventuele kosten van een rechtsgang vallen onder de schadeclaim. Alle kosten worden verhaald op de aansprakelijke verzekeraar. Heeft u te maken met loonschade? Neem dan vandaag nog contact op met een van onze specialisten. We maken dan een afspraak met u om de zaak te bespreken. Dit kan bij ons op kantoor, maar de intake is ook mogelijk via de telefoon. We houden van korte lijnen. Samen staan we sterk. U mag vertrouwen op een optimale belangenbehartiging.

Onze juristen en experts staan klaar om u vrijblijvend te adviseren.